zaterdag 13 november 2010

Susan Smit is in verwachting van een meisje!

Susan Smit is in verwachting van een meisje. De schrijfster en haar vriend Peter verwachten hun eerste kindje in februari. De ouders in spe zijn druk bezig met de babykamer en Susan heeft inmiddels een heuse rompertjesverslaving ontwikkeld.

"De zwangerschap verloopt goed. Het kindje groeit goed en mijn concentratie en energie zijn na de eerste drie moeizame maanden helemaal teruggekeerd", vertelt schrijfster Susan Smit aan Novum Nieuws.

Voorlopig blijft Susan Smit nog aan het werk. "Ik ben nog even heel hard bezig met interviews en lezingen over mijn laatste boek Wijze Mannen, maar vanaf de feestdagen wil ik het rustiger aan gaan doen."

De aanstaande ouders kraken hun hersenen momenteel over een naam voor hun dochter. "Peter en ik zijn enorm aan het brainstormen over namen, maar onze top drie verandert zo'n beetje om de week", zegt Susan Smit. "We hebben het gevoel dat we haar eerst in de ogen moeten kijken voordat we weten welke naam bij haar past."

Ook de babykamer wordt flink aangepakt. "De kamer vult zich langzaam met knuffels en boekjes die we cadeau krijgen van lezers en vrienden. We hebben een antieke commode gevonden en mijn moeder is de wieg waarin ik en mijn broer hebben gelegen, opnieuw aan het bekleden. Zelf heb ik een ernstige verslaving aan rompertjes ontwikkeld."

Begin september maakte Susan Smit bekend dat ze in verwachting is van haar eerste kindje. In februari 2011 is de schrijfster uitgeteld.

Zaterdag stond zij stralend op de rode loper bij de musical Soldaat van Oranje. Samen met vriend, Peter Veldhoven, liet ze trots haar buikje zien.

Ruim vijf en een halve maand is ze nu onderweg. "De eerste periode was ik erg misselijk. Daar heb ik veel last van gehad, zeker omdat ik toen ook nog bezig was met mijn boek," zegt Susan Smit. "Het was nog spannend of ik de deadline wel zou halen, maar het is gelukt en alles is op zijn pootjes terecht gekomen."

De komende drie maanden kan Susan Smit het rustiger aan doen. "Nu ga ik echt goed mijn rust pakken en lekker genieten!"